Januari:
Glöggritt ihop med Stortrollet, hennes första långtur. Lilltrollet började skidskola och älskade det. T&L var på besök en helg. Jag tränade en del, inte så mycket simning dock.

Februari:
Simningen kom igång igen. Nådde viktmålet på 62kg och firade det med att åka på lyxhelg med älsklingen. Till Ullared och shoppade kläder. Trollfar bestämde sig för att ta MC-kort.

Mars:
Trollfar skaffade nya glasögon och körde sina första MC-lektioner. Blue slutade på jobbet. Uppe i 8 träningspass i veckan. Började rida en ny häst på lektionerna – SolTrollet. Lilltrollet besökte musikskolan och fastnade för cello. Påsk-långritt med Stortrollet.

April:
Förlorade båda katterna på en vecka. Trollen fick en ny kusin. Fest med förr-förra jobbet var trevligare än befarat. Började som medryttare på SolTrollet. Flera uteritter för bara mig o Stortrollet. Stortrollet började simma vissa torsdagar. Köpte MC. TL-utbildning och ledarkonferens. Badade i havet 25 april.

Maj:
Uteritt med tårta på Stortrollets födelsedag blev succé. Åkte till Göteborg med Lilltrollet. Trollfar körde Risk2-utbildning och klarade teoriprovet. Vårfest på jobbet men väldigt lite folk. Stortrollet spelade konsert och älskade det. Lilltrollet hade balettshow som gick strålande. TL-utbildning. Erbjuden köpa SolTrollet – tjat på Trollfar. Tränade varje dag.

Juni:
Stortrollet spelade solo på skolavslutningen. Hela familjen red tur med ledare. Trollfar gav med sig så vi köpte SolTrollet. Åkte till Göteborg m Stortrollet som köpte sin saxofon. Simskola för båda trollen och kulturläger för Stortrollet. Styrketräning nästan varje dag. Ingen simning.

Juli:
Trollfar tog MC-kort efter nervös väntan. Paddlade kanot med jobbet, vilken höjdarkväll. Ridläger för Stortrollet och SolTrollet. LillTrollet var hos mormor. Humsmosseritterna för Trollmamma. Turridning med Lena för hela familjen på Humsmossen. SolTrollet skadade sig – sprutor o sårtvätt. Kusinträff i Stöpen. Semesterstart. Mycket mindre träning pga skadat muskelfäste.

Augusti:
Camping med långpaddling. Bodde i torpet några nätter. Kräftskiva hos farmor o farfar. Sårtvätt på SolTrollet men det läkte fint. Bankörningar med o utan vurpa för Trollfar. PipTrollet flyttar in och ingen får sova. MC-turer och långritter på tu man hand när trollen var i skolan. Trollen testade enduro o Lilltrollet vurpar. Skolstart. Jobbet känns tufft. Lilltrollet börjar spela cello efter mycket längtande. Stortrollet får eget rum.

September:
SCCM-utbildning i Bromölla med jobbet. Skördefesten med smide. Lilltrollet och Trollfar fyller år. Kurs för Hinni med SolTrollet gick jättebra. Mycket kör-repetitioner inför G-sonkonserten. Lilltrollet kör enduro igen o det går bra. PipTrollet försöker riva huset men är tystare.

Oktober:
G-son in concert på musikskolan – båda trollen i kören. Stortur med 25 deltagare – trollen jobbande i stallet. TårtMaja säger upp sig. CC slutar efter omorganisation. Åkte till MittKök-mässan i Göteborg. Ridläger för båda trollen på höstlovet, jag var med på spökhistorierna med grillning.

November:
2-gångstävling, Stortrollet kom femma, inga placeringar för Lilltrollet eller Trollmamma. Långritt i ösregn var inte så skoj. Tårtkurs hemma hos TårtMaja var helt rätt för Stortrollet. Lilltrollet hade balettshow och är jätteduktig. Göteborgsshopping och Jul på Liseberg med morsan. Vaccination av SolTrollet. TårtMaja slutar på jobbet. Mår sämre o sämre, orkar inget men kan inte sova.

December:
Julbord med släkten på Wrågården. Julfest på bådas jobb. Jag blir sjukskriven för utmattning. Bakar pepparkakor hos mormor som alltid. Stortrollet har konsert med blåsettan. Första glöggritten ställs in pga snöstorm, på den andra är det 8 grader varmt. Firar julafton hos mormor, juldan hos farmor o farfar. Letar bil att ersätta Kissen. Nyårsafton hos mormor med tårta och pajer.

Annonser