Hipp hurra för lilltrollet som fyller sex år idag.

Vi lovade henne i våras att när hon fyller år ska hon få bada i havet. Så idag var det bad som gällde. Vi gick upp i hyfsad tid och började med att sjunga för födelsedagsbarnet. Hon fick en liten nalle hon sett och förälskat sig i. Sedan åt vi frukost och gick för att bada. Det visade sig gå vågor idag, vilket uppskattades av den nyblivna sexåringen och hennes föräldrar, men inte av storasyster. Denna klagade på att det var kallt, men till sist kröp det fram att det var läskiga vågor. Istället satt hon i strandkanten och plockade med stenar. Lilltrollet är ju mer vild än tam i vattnet och plaskade sig ut på djupt vatten, helt förlitandes på sina armkuddar. Vi lekte i vågorna ett tag innan vi gick hem och snabbduschade. Därefter blev det en tur på stan och besök i alla leksaksaffärer vi hittade. Det var dock stortrollet som hittade nåt, ett hårband med solskärm, helt rätt för henne.

När vi blev för varma, det har varit grym luftfuktighet idag, gick vi tillbaka till hotellet för lite fika med vattenmelon innan vi gick tillbaka till badplatsen och slängde oss i på nytt. Nu vågade även stortrollet bada lite, när hon fick hänga med mamma och hoppa i vågorna. Lillan var inte lika kaxig eftersom vi glömt armkuddarna. Men hon plaskade på bra ändå.

Efter ett tag gav vi oss, och gick tillbaka för ny dusch och ombyte. Vi tog vägen förbi Annelie ner till byn och åter till restaurangen där Nikos jobbar. Tjejerna bestämde båda att de ville ha kalamari (små bläckfiskar) medan jag o maken tog det Nikos rekommenderade. Älsklingen fick några småfiskar som såg mest ut som kattmat eller agn medan jag fick en helgrillad större firre. Ingen aning om vad den heter, men den var gôr-go’. Istället för efterrätt gick vi hem till Annelie som hade köpt en tårta. På vägen dit hoppade vi in i en av alla turistbutiker där stortroll köpte en solhatt till sin syster.

Lilltrollet fick en klocka av Annelie, likaså fick stortroll. Lilltrollet fick även presenter av Nikos brorsdotter som bor ovanpå. Sofia träffade jag förra gången jag var på Milos, då var vi båda 9 år. Nu har Sofia en son på ca 4 år som tycker det är jättekul att få två stora svenska töser på besök. Kul hur historian upprepar sig. Medan vi satt o pratade med Annelie hängde tjejerna med Konstantinos upp och lekte. Språk verkar inte vara ett hinder i den åldern.

Nu väntar vi på det åskväder som lovats komma in. Enligt den senaste rapporten är det kanske inte åska, men väl regn under natten o imorron. Trollen ska vara hos Annelie imorrn medan jag o maken hyrar en beach-buggy för att se oss omkring. Hade tänkt hyra moppe, men allt som finns här kräver MC-kort, o det har ju ingen av oss ännu. Det är planen för nästa sommar.

Annonser