Artur finns inte mer. För en vecka sen märkte vi att han plötsligt tynat bort väldigt, på bara några dagar var han bara skinn och ben. Ett besök på djurkliniken visade att det med stor sannolikhet var FIP han drabbats av. Han fick ligga kvar två nätter med dropp och antibiotika, sen sa veterinären att de inte kunde göra något mer. Vi fick mediciner och rådet att om Artur bara kom igång och började äta igen var det gott hopp, men gjorde han det inte var det dyster prognos. Under helgen blev Artur med och mer ointresserad av maten. Vatten ville han inte dricka alls. Natten till idag kräktes han flera gånger, bara magsafter. Så det var inget mer att göra. Ett nytt samtal till veterinären, och i eftermiddag fick han somna in.

Arturfoto: stortrollet

På den här sidan himlen finns en plats som kallas Regnbågsbron.

När ett djur som varit särskilt betydelsefull för någon dör, kommer det till Regnbågsbron. Där finns ängar och kullar för alla våra speciella vänner så att de kan springa och leka tillsammans.

Där finns tillräckligt med mat, vatten och solsken, och våra vänner har det varmt och skönt. Alla djur som har varit sjuka och gamla blir återställda till hälsa och vigör; de som varit skadade eller handikappade blir friska och starka igen, precis som vi minns dem i våra drömmar från gångna tider.

Djuren är glada och nöjda, utom för en liten sak; de saknar alla någon väldigt speciell som de varit tvungna att lämna kvar. Alla springer och leker tillsammans, men en dag kommer någon av dem att stanna upp och titta i fjärran.

Dess klara ögon är intensiva; kroppen börjar skälva. Han springer plötsligt ifrån gruppen, flyger över det gröna gräset, hans ben bär honom fortare och fortare. Han har sett dig, och du och din speciella vän möts till slut i en lycklig återförening för att aldrig skiljas igen.

Lyckliga kyssar regnar över ditt ansikte, dina händer smeker på nytt det älskade huvudet, och du ser ännu en gång in i de tillgivna ögonen på ditt djur som så länge varit frånvarande från ditt liv men aldrig från ditt hjärta.

Sen går ni över Regnbågsbron tillsammans…

Författare okänd.

Annonser