Jag är sååå stolt över min stora troll-tös! Hon har alltid varit försiktig, på gränsen mot feg, när det gäller vatten o badande. Under förra sommaren knäckte hon koden till simmandet, men vågade inte bada utan armkuddar. I årets simskola lyckades hon lägga av sig kuddarna o klarade nästan direkt silvergrodan (hoppa från kanten på grunt vatten, simma 10m). Efter lite trugande vågade hon hoppa från kanten på djupt vatten, o klarade strax guldgrodan (hoppa från kanten på djupt vatten, simma 10m). Sen var simskolan över. Men, idag var vi iväg till badet, hon och jag. En klasskompis till henne berättade att han just köpt guldfisken, o hans far berättade för mig att det är okej att ta simmärken även utanför simskolan. Trolltösabiten blev väl lite utmanad, så tillsammans hoppade vi båda från kanten och simmade två längder. Eftersom by-bassängen är ca 16m lång motsvarar två längder 30m. För silverfisken ska man simma 25m, så det var godkänt. Guldfisken kräver att man dyker i från kanten, men jag frågade tösen om hon ville testa. O hon dök! Det trodde jag inte hon skulle våga, hon har ju varit så rädd att komma under med huvvet förut. Men nu gjorde hon flera försök med magplask och ett par riktigt fina dykningar. Kompisens föräldrar som satt brevid tyckte det var klart godkänt, så vi simmade ytterligare två längder, o så har hon tagit Guldfisken!

Nu har vi suttit o kollat in de olika simmärken som finns. Tydligen har Svenska simförbundet och Svenska Livräddningssällskapet olika märken, så det är lite oklart vilka man ska ta. Men siktet är inställt på ryggrodorna och simborgarmärket. Järnmärket kommer hon kunna klara, men hon vill hellre vänta med det tills nästa år, och då får det bli så.

LillTrollet, som aldrig varit rädd för vatten, har klarat baddaren i årets simskola, men har fått för sig att hon inte vill lära sig simma. Tror nog hon kommer göra det ändå, men kanske är hon inte helt mogen för det ännu. Däremot ska vi kolla upp de olika andra märken hon kan ta, så hon med får lite märken.

Annonser