I fredags var stortrollet på disco på skolan. Hon gick med sin kompis E, som bor rätt nära oss. När hon kom hem skulle vi åka in till stan o hämta EVK, som var ute med jobbet.

På vägen in till stan frågade jag såklart hur det hade varit på discot o om andra kompisar varit där. Trollet svarade att S hade inte varit där, o det var tur för då hade hon ju inte kunnat åka med E. Jag kände mig som ett frågetecken. S bor på andra sidan byn, varför skulle hon o E åkt ihop? Då kommer det fram, att en annan tjej i klassen, L, skulle ha party på lördagen, o hade bjudit alla tjejer utom trollet! E skulle hämta upp S på vägen dit på lördan, o S hade retat stortrollet för detta hela veckan. Tydligen har L sagt flera gånger att hon bjudit alla utom trollet, och S har varit snabb med att haka på. Och just S ska föreställa trollets bästa kompis! Men det är så hela tiden, S är kompis med trolltjejen en stund, sen är hon sketa-taskig o sen ska de va kompisar igen. Stortrollet beundrar S och vill ju vara kompis med henne, o det verkar S utnyttja.

Vad jag verkligen inte fattar är hur man som förälder kan låta sin sjuåring bjuda alla utom en? Inbjudningarna har skickats via post, så de måste ju ha haft klasslistan framme för att skriva på adresserna. Borde inte föräldrarna har reagerat på att en tjej utelämnats? Jag vet bara att JAG inte hade accepterat det. Antingen bjuder man några få, eller så bjuder man alla. Man utelämnar inte EN!

Hela förra veckan höll stortrollet på o tjatade om att hon ville göra nåt kul på lördan, åka till äventyrsbadet eller så. Vi fattade inte varför, tänkte att hon väl ville bada. Hon sa ju inget om det här med L’s kalas förrens i fredags. Vi var på utvecklingssamtal i torsdags, men då visste vi ju inte om det här. Annars hade vi tagit upp det med ”fröken” då. För det där är ju ren jävla mobbing! Så där får man inte göra, man får inte frysa ut nån på det viset. Om man sen dessutom snackar om det, o vrider om kniven gång på gång, då är det värre ändå. Även om det är sånt som småungar gör.

Nu är dock planerna för trollets kalas i full gång. Det blir nog ett kalas på ett lokalt experimentum. Och bara några få från klassen blir bjudna. Om jag fick bestämma skulle inte S bli bjuden, men det blir hon nog. Skulle även tro att andra kompisar, som inte går i samma skola, kommer bjudas in. Varför bjuda de taskiga i klassen när man har riktiga vänner?

Annonser