3D-papper

3D-papper består av en bild, där vissa detaljer finns med flera gånger. Man skär ut alla detaljer och fäster på ursprungsbilden med små häftkuddar. Det som ligger i förgrunden i bilden finns med fler gånger, som allt närmare beskuret. Tillslut har man en bild där motivet framträder i 3D. Det finns massor 3D-papper att köpa, men man kan även göra sina egna motiv genom att ha flera identiska bilder. Tex vykort. Jag tycker dock bäst om tecknade bilder, med tydliga konturer.

En del 3D-papper har motiven utstansade, så det bara är att trycka ut o sätta ihop. Klart smidigast när man gör julkort ihop med barnen, det blir några kort gjorda på en kväll. Men inte lika pyssligt och roligt som när man måste skära ut motiven. Det är pilligt och petigt, man vill ju inte ha med mer än nödvändigt, men inte heller skära bort nånting. Ofta är det småfält som ska skäras ut mitt inne i motivet, och det kan vara väl så krångligt. Men det är finlir som gäller, och det är fruktansvärt roligt att hålla på med.

favvispyssel4

Utklippta delar från lappar på barnkläder. Trollen älskar HelloKitty, så denna gjorde vi ihop. Trollen klippte ut hjärtana som sitter runt om på kortet.

Annonser