Eftersom hjärtgardinen blev så bra var vi ju tvugna att göra fler gardiner. Nästa projekt blev påskgardiner. En till köket, en till tösernas rum. Det var jättekul pysslande vid flera tillfällen. Vi började med att måla små vaddägg med vattenfärg och glitterlim. Dessa limmades sedan fast i sidenband, på vilka vi trädde filtägg, filthönor och pärlor. Lagom till påsk knöt vi fast banden på en rundstav som sedan bands fast i gardinstången. Jätte-tjusigt!påskgardin

Men påskpyssel är såklart mer än gardiner. Tjejerna dekorerade egna pappersägg. En halva målad med vattenfärg, en halva med servett-decopage. Mycket pyssel, men det blev fint!

Det är ju roligt att få påskpresenter, men lika roligt att ge bort. Så två troll och deras mor köpte gipsfigurer på Tradera, vilka sedan målades med vattenfärg. Magneter limmades fast, och nu har farmor och mormor fått jättefina kylskåpsprydnader.

Tradera är rena himmelriket för pysseltokiga tjejer. 24 st glasägg ropades in. Sen köpte jag glasfärg, och vi satt några kvällar och målade ägg. Helt underbara ägg, som sedan fick pryda vårt påskris inne.påskrisI påskriset hängde även de papperskycklingar som gjordes på en pysselträff i den lokala bygdegården.

Godis är ju nödvändigt till påsk! Problem för ebmfh, som inte kan äta choklad. Nästan allt påskgodis är chokladägg i olika varianter. Men detta åtgärdade vi själva. Mandelmassa kan färgas med karamellfärg. Vi rullade ett helt berg med ägg, som sedan täcktes med smält nougat. Mums, jättegott!godisägg

Annonser